Access Control - SOYAL

Домашен безбедносен систем е група на физички електронски компоненти кои работат заедно за да го заштитат домот.

Често, домашниот безбедносен систем се состои од следниве објекти:

Безбедносна камера: паметните безбедносни камери се приклучуваат на Wi-Fi, овозможувајќи ни далечински да пренесуваме снимки од нашиот систем во живо и да добиваме известувања кога нашите камери откриваат движење, луѓе или пакети. Многу камери вклучуваат инфрацрвено или ноќно гледање во боја, облак или локално складирање и двонасочно аудио, што ни овозможува да разговараме со кој и да е на камерата. Некои камери имаат и интеграции на паметни платформи како што се Amazon Alexa или Google Assistant.

Сензор за движење: Сензорите за движење треба да се постават во главниот влез или ходник на приземјето од домот за да можат да детектираат движење и да нè предупредат кога нашиот систем е уклучен. Некои сензори за движење се чувствителни на домашни миленици, така што тие не се гасат секогаш кога ќе помине нашето куче.

Сензор за влез: Исто така познат како контакт сензори, сензорите за влез имаат два дела: еден што оди на прозорецот или вратата и другиот што оди на рамката. Овие сензори користат магнети за да одредат кога еден од овие влезови е отворен или затворен. Ако сензорот мисли дека е отворена влезна точка, нè предупредува.

Сензор за кршење на стакло: Понекогаш, наместо да ги отвораат прозорците на старомоден начин, натрапниците едноставно ќе ги скршат за да избегнат да ги исклучат сензорите за влез. Сепак, сензорот за кршење на стаклото исто така го детектира звукот на кршење стакло и нè предупредува преку мобилно известување.

Сирена: Сирените постојат во домашните безбедносни системи и сами и како дел од други уреди, како што е базната станица (до која ќе дојдеме подолу). Сирените често се активираат во исто време со другите аларми и имаат за цел да ги исплашат натрапниците или да ги предупредат нашите соседи.

Тастатура: За вооружување или разоружување, безбедносните системи вообичаено бараат шифра, која ја внесуваме на тастатурата што е монтирана на ѕид или поставена на рамна површина.

Копче за паника: Ако нешто тргне наопаку, копчето за паника е лесен и брз начин да ги алармирате службите за итни случаи, било да е тоа полицијата, болницата или дури и противпожарната служба. Како и копчињата за клучеви, копчињата за паника не се инсталирани никаде конкретно, но секогаш имаме едно наоколу во случај на итност. Препорачуваме секој да чува барем еден на својата ноќна маса.

Централа: Централите ги синхронизираат сите поврзани уреди со нашата мобилна апликација за да можеме да ги примаме оние известувања што ги споменавме претходно.

Кои се придобивките од системот за безбедност на домот?

Заштита

Прво и основно, системот за безбедност на домот има за цел да го заштити вашиот имот и оние во него од провална кражба, упад во домот, пожар и други еколошки катастрофи како што се пукање цевки.

Одвраќање за провалници

Докажано е дека очигледните знаци на алармен систем, како што се налепниците, знаците на дворот и надворешните камери за видео надзор, го одвраќаат провалникот, чие злосторство често е опортунизам.

Мирен ум

Со инсталиран домашен безбедносен систем, може да постигнете мир на умот знаејќи дека вашиот дом е заштитен без разлика дали сте отсутни или спиете цврсто.

 

ПОБАРАЈТЕ ПОНУДА

Global Security

е лиценцирана компанија за техничко обезбедување која е  основана во 2002 година, а од тогаш до денес постојано расте и се развива.  Денес  успешно работи и високо котира на пазарот на безбедносни системи. 

Latest News

Get In Touch

Simeon Kavrakirov nr. 25, 1000 Skopje

+ 389 2 2461 666.

+389 70369530

sales@globalsecurity.com.mk

www.globalsecurity.com.mk

Our Location